Prăjitura Mozambic reţeta

prajitura mozambic reteta jpeg

Prăjitura Mozambic este unul dintre cele mai căutate deserturi din lume la ora actuală. Delicioasă, uşor de preparat şi excelentă pentru orice ocazie, această prăjitură te scapă din orice situaţie delicată. Se prepară foarte rapid, iar combinaţia de negresă cu cheesecake va uimi pe toată lumea. Aşadar, nu rata şansa de a prepara această reţetă simplă şi rapidă pentru tine şi cei dragi.

Ingrediente Prăjitura Mozambic reţeta:

Reţeta acestei prăjituri este una extrem de simplă, nu este costisitoare, iar produsul final este spectaculos, mai ales dacă alegi să amesteci negresa cu crema de brânză. Nu ai nevoie de ingrediente speciale şi nici de foarte mult timp pentru preparare, aşa că este perfectă pentru începători sau atunci când eşti în grabă. Pentru cine doreşte crema mai dulce, poate pune 40 de grame de zahăr în loc de 25 la crema de brânză.

Pentru prăjitură:

  • 100 de grame de ciocolată neagră
  • 100 de grame de făină
  • 70 de grame de unt
  • 70 de grame de zahăr
  • 3 ouă
  • 1 lingură de cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru crema cu care se ornează prăjitura:

  • 200 de grame de cremă de brânză
  • 1 linguriţă esenţă de vanilie
  • 1 gălbenuş
  • 25 de grame de zahăr

Mod de preparare Prăjitura Mozambic reţeta:

Ciocolata se topeşte alături de unt într-o cratiţă adâncă la foc mic. Apoi, se adaugă zahărul şi se bate bine. Se pune făina, praful de sare, cacao şi esenţa de vanilie şi se amestecă până la omogenizare.

Amestecul se toarnă într-o tavă tapetată cu făină sau hârtie de copt. Separat, într-un vas se amestecă crema de brânză cu zahărul, gălbenuşul şi esenţa de vanilie. Crema se toarnă peste compoziţia din tavă, cu ajutorul unei linguriţe. Pentru un efect vizual minunat, aşază neuniform crema, amestecă cu blatul, ca atunci când faci chec. Lasă tava la cuptor timp de 20 de minute la 180 de grade.

Se lasă la răcit în forma iniţială timp de 15 minute, apoi se taie după bunul plac şi se serveşte la o cană de ceai sau cappuccino. Poftă bună!