Prăjitură pufoasă cu cacao şi nucă

prajitura ciocolata jpeg

Nu-i aşa că micile delicii culinare nu au nevoie de o ocazie deosebită? Răsfaţă-te cu o prăjitură pufoasă cu cacao şi nucă şi împarte-o cu cei dragi.

Ingrediente

Pentru blat

230 g unt, tăiat cubuleţe 230 ml apă 25 g pudră de cacao 250 g făină 350 g zahăr 2 ouă 100 g smântână 1 lingură esenţă de vanilie 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 praf de sare

Pentru glazură

110 g unt

5 linguri pudră de cacao

5 linguri unt

400 g zahăr pudră

1 linguriţă esenţă de vanilie

nucă mărunţită, după gust

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C. Pentru aluat, dai untul, apa şi pudra de cacao la foc mediu şi laşi să dea în clocot, amestecând continuu, până la omogenizare. Iei de pe foc şi încorporezi zahărul şă făina. La final, combini cu restul ingredientelor pentru blat. Torni compoziţia într-o tavă şi dai la cuptor 20-25 de minute sau până ce trece testul cu scobitoarea.

Pentru glazură, dai pe foc untul, pudra de cacao şi laptele. Laşi să clocotească, amestecând constant. Iei de pe foc şi amesteci cu zahărul pudră, vanilia şi nuci. Torni crema uniform peste prăjitură. Serveşti după ce s-a răcit.

Sursa https://thedomesticrebel.com