Prăjitură pufoasă de ciocolată cu glazură

Viaţa e mai dulce când ai alături un desert îmbietor. Răsfaţă-te cu o prăjitură pufoasă de ciocolată, pe care o împarţi cu cei dragi.
Ingrediente 300 g făină 50 g pudră de cacao 1 linguriţă bicarbonat de sodiu 1 vârf linguriţă sare 120 ml lapte 170 g smântână 230 g unt 300 g zahăr 4 ouă 1 linguriţă esenţă de vanilie Pentru glazură 100 g ciocolată bucăţele 2 linguri unt 120 g smântână Mod de preparare – Prăjitură pufoasă de ciocolată cu glazură Preîncălzeşti cuptorul la 160 °C. Combini făina cu pudra de cacao, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Separat, amesteci laptele şi smântâna. Mixezi untul împreună cu zahărul. Încorporezi în el ouăle şi esenţa de vanilie. Adaugi treptat compoziţia cu făină, alternând cu cea cu lapte.
Torni aluatul într-o tavă rotundă. Dai la cuptor 50-55 de minute sau până când trece testul scobitorii. Laşi la răcit.
Dai pe foc smântâna până când începe să clocotească uşor. Amesteci cu ciocolata şi untul până la omogenizare. Torni peste prăjitură după ce s-a răcit puţin. Serveşti imediat.