Pui cu usturoi şi busuioc în sos de unt cu roşii

pui cu usturoi si bucuioc in sos de unt cu rosii jpeg

Vă facem cunoştinţă cu una dintre mâncărurile noastre favorite: pui cu usturoi şi busuioc în sos de unt cu roşii şi o preparăm ori de câte ori avem ocazia. Nu este deloc greu de pregătit, iar puiul este o carne uşoară şi la îndemână. În loc de bucăţi de piept de pui, poţi folosi chiar şi pulpe. Şi la fel de bine poţi prepara carne de curcan în loc de pui.

Pui cu usturoi şi busuioc în sos de unt cu roşii - Ingrediente (4 porţii)

500 g piept de pui dezosat şi fără pieliţe sare piper ¼ cană ulei de măsline 5-6 roşii, tocate )poţi folosi de la conservă, roşii tocate, în suc propriu) 3 căţei de usturoi, pisaţi 1 mână frunze de busuioc proaspăt, tocat ¼ cană unt 250 g paste (spaghete, luinguine sau bucatini)

Pui cu usturoi şi busuioc în sos de unt cu roşii - Mod de preparare

Acoperă puiul cu celofan alimentar şi bate cu ciocănelul de fripturi, fiecare bucatî de carne. Nu le face prea subţiri. Îndepărtează folia şi presară peste carne, sare şi piper după gust.

Pregăteşte roşiile, usturoiul şi busuiocul şi dă-le deoparte. Fierbe pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj.

Încinge uleiul într-o tigaie mare. Pune bucăţile de pui şi rumenşete-le câteva minute pe fiecare parte (trebuie să fie pătruns şi rumenit pe deasupra. Când s-a făcut, dă-l deoparte.

Lasă uleiul să se răcească în câteva minute, adaugă roşiile tocate şi repune pe foc (dacă le pui în uleiul fierbinte, acesta o să sară). Lasă să fiarbă pe foc, până se face ca un sos. Adaugă usturoiul şi untul şi amestecă până se topeşte untul. Aşază carnea în această compoziţie şi lasă să absoarbă din sos câteva minute.

Chiar înainte de a servi, pune busuiocul. Serveşti puiul cu pastele fierte.

sursa: http://pinchofyum.com