Pui prăjit crocant cu miere

Adori puiul prăjit extrem de crocant, dar parcă ai vrea o reţetă inedită? Atunci prepară acest pui prăjit crocant cu glazură de miere şi vei trăi o experientă nouă!
Pui prăjit crocant cu miere
Ingrediente
- 2 linguri sare
- 3 linguri de piper negru
- 2 linguri praf de ceapă
- 2 linguri praf de usturoi
- 3 linguri de paprika
- 2 linguri chimen măcinat
- 2 linguri oregano uscat
- 2 linguriţe pudră cayenne
- 375 g făină
- 4 copane de pui cu piele
- 4 coapse de pui cu piele
- 720 ml lapte bătut
- ulei vegetal pentru prăjit
- miere pentru servire
Chec cu nuci şi prune uscate: reţetă de post
Mod de preparare
Într-un bol mediu se adaugă sarea, piperul, pudra de ceapă, pudra de usturoi, ardeiul, chimenul, oregano şi cayenne şi se amestecă până se combină.
Într-un alt bol mediu combinaţi jumătate din amestecul de condimente cu făina, amestecând până când condimentele sunt distribuite uniform.
Adăugaţi puiul într-un bol mare şi presăraţi cu amestecul rămas de condimente. Se amestecă până când toate bucăţile de pui sunt acoperite uniform.
Turnaţi laptele bătut peste pui şi amestecaţi până când condimentele de la pui s-au amestecat cu laptele pentru a crea o culoare portocalie deschisă. Marinaţi puiul la frigider timp de 2 ore sau peste noapte.
Încălziţi uleiul până la aproximativ 160° C, într-o tigaie mare.
Treceţi fiecare bucată de pui prin făină, scuturând orice exces. Scufundaţi-le din nou în amestecul de lapte, apoi iar în făină. Asiguraţi-vă că scuturaţi excesul de făină sau se va arde în timp ce prăjiţi.
Prăjiţi 3-4 bucăţi de pui simultan, întorcându-le ocazional. Se gătesc 10-12 minute, până când devin aurii, crocante. Aşezaţi bucăţile de pui pe un suport şi lăsaţi să se scurgă excesul de ulei.
Ornaţi puiul cu miere, apoi serviţi. Poftă bună!