Pulpă de porc coaptă în pâine

Pulpă de porc coaptă în pâine jpeg

Vă prezint astăzi reţeta unui aperitiv care nu ar trebui să lipsească de pe nicio masă, în perioada sărbătorilor de iarnă. E adevărat că nu e un aperitiv foarte uşor de făcut, dar e atât de delicios încât nu-ţi va părea rău de niciunul dintre minutele investite pentru a-l prepara. Este vorba despre pulpă de porc coaptă în pâine.

Ingrediente necesare pentru pulpă de porc coaptă în pâine:

- 1 bucată de un kilogram de pulpă de porc afumată, - jumătate de grame de făină, - 400 de ml de apă caldă, - 15 grame de drojdie proaspătă, - 1 linguriţă rasă de zahăr, - 100 de ml de ulei, - 250 – 300 de grame de caşcaval, - 2 linguri de pesmet, - 2 linguri de muştar, - pătrunjel, - mărar, - un gălbenuş crud, - seminţe de susan.

Pulpă de porc în pâine – metoda de preparare

Se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă 200 de ml de apă. Mixaţi încă două – trei minute.  Într-un vas, drojdia se amestecă bine cu zahărul şi se diluează cu 200 de ml de apă. Adăugă mixul de drojdie peste cel cu făină. Amestecaţi iar încă câteva minute, apoi pune uleiul. Frământă bine până când tot amestecul devine un aluat omogen.

Pune aluatul într-un vas şi lasă-l să dospească într-un loc călduţ. Trebuie să aştepţi până îşi dublează cantitatea.

După aceea, unge masa de lucru cu ulei, pune aluatul şi întinde-l până ajunge la un strat de 2 cm, iar forma trebuie să fie de dreptunghi. Acesta se împarte (doar imaginar) în trei părţi, iar pe una din ele se pune muştar, apoi se adaugă 50 de grame de caşcaval (această cantitate de caşcaval se dă mai întâi pe răzătoare), amestecate cu pesmet şi cu pătrunjel şi mărar tocate. Apoi, se aşează carnea la un capăt, iar pe a treia bucată de aluat rămasă goală se crestează din loc în loc.

Începând din partea în care este aşezată carnea, se rulează aluatul acoperind carnea. Partea de aluat cu fâşiile crestate trebuie să fie deasupra.

Se aşează într-o tavă căptuşită cu hârtie de copt. Se unge pâine cu gălbenuş de ou ce a fost amestecat înainte cu o lingură cu apă. Apoi, se adaugă seminţele de susan. Cuptorul se fixează la 200 de grade Celsius. Se coace timp de o jumătate de oră, până când pâinea este rumenă.

Poftă bună!