Pulpă de porc la cuptor cu rozmarin şi usturoi FOTO

Rozmarinul şi usturoiul merg împreună precum Crăciunul şi prăjiturilele. E greu să ai una fără alta. Iată una dintre reţetele noastre favorite, pulpă de porc la cuptor cu rozmarin şi usturoi, pe care o putem găti, mai ales, la sfârşit de săptămână. Pregătirile durează numai cinci minute. Apoi bagi la cuptor, te aşezi confortabil într-un fotoliu cât friptura se face.
Pulpă de porc la cuptor cu rozmarin şi usturoi - Ingrediente (8 porţii)
2 kg pulpă de porc 4 căţei de usturoi, pisaţi 2 linguri rozmarin proaspăt, tocat 1 lingură ulei de măsline sare 1 linguriţă coajă răzuită de lămâie piper
Pulpă de porc la cuptor cu rozmarin şi usturoi - Mod de preparare
Încingi cuptorul. Într-un vas, amesteci usturoiul, rozmarinul, uleiul de măsline, sare, coajă de lămâie şi piper.

Ungi şi împrăştii în mod egal tot amestecul pe întreaga suprafaţă a cărnii şi pui pulpa de porc într-o tavă.

Laşi la foc iute pentru a se rumeni, timp de 30 de minute. Apoi, dai focul mai încet şi laşi la copt încă o oră, ca să se pătrundă bine. Scoţi, laşi să se răcească 10 minute pe un fund de lemn şi apoi tai felii şi serveşti.

sursa: http://www.insockmonkeyslippers.com