Reţetă fără zahăr: Mandarine trase în ciocolată

1 shutterstock 351024167 jpg jpeg

Orice zi poate fi o sărbătoare cu astfel de deserturi. Rapide, delicioase, bune pentru cei aflaţi la dietă. De fapt, toată lumea va dori să le încerce!

Ingrediente

4-5 mandarine

200 g ciocolată neagră, fără zahăr

1 linguriţă esenţă de rom

1 linguriţă extract de vanilie

30 g fistic nesărat

Rupi ciocolata bucăţi şi o topeşti pe baie de aburi. Adaugi esenţa de rom şi extractul de vanilie, omogenizezi şi o laşi la răcorit.

Cureţi mandarinele de coajă şi le desfaci în felii. Zdrobeşti fisticul.

Când ciocolata ajunge la temperatura camerei, înmoi fiecare felie de mandarină până la jumătate, apoi le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Presari fistic şi dai fructele la frigider o oră.

FOTO Shutterstock