Reţetă scrumbie la grătar

1 captura de ecran din 2019 07 19 la 11 45 47 png png

A venit sezonul grătarelor, aşa că orice preparat ne-am dori să pregătim, va fi cu siguranţă mai bun la grătar. În special când vine vorba despre carne de porc, pasăre sau peşte. Astăzi îţi prezentăm o reţetă senzaţională de scrumbie la grătar.

Ingrediente: 

3 peşti scrumbie

1 lămâie

sare

piper

cimbru

smântână

4 căţei usturoi

Mod de preparare: 

Pentru început, curăţă bine scrumbiile de solzi şi intestine. Spală-le bine în exterior şi interior cu apă rece şi usucă-le cu un prosop de hârtie. Crestează fiecare peşte la distanţă de 2 centimetri apoi condimentează cu sare, piper şi cimbru uscat. 

Aşează scrumbiile pe grătarul bine uns cu ulei şi încins şi lasă-le pe grill până se rumenesc, apoi întoarce-le cu grijă să nu le rupi. 

Durează cam 10-15 minute pentru fiecare parte. Între timp, pune smântâna într-un bol, adaugă puţină sare şi usturoiul zdrobit. Amestecă bine şi serveşte cu scrumbiile şi opţional mămăliguţă.