Reţeta zilei de joi: Aşchii cu vin

ascii cu vin jpeg

Cu aluaturile dulci pătrundem în zona gusturilor cizelate. Mâncăm plăcinte, foitaje., cornuleţe şi alte „cofeturi” nu doar pentru că organismul are nevoie de zahăr. E clar că ele ne plac. Aşa de mult, încât am inventat instituţii de răsfăţ: cofetăria şi plăcintăria (cu rol esenţial în doplomaţia culinară).

N-am să vă trimit însă la cofetărie, ci am să vă îndemn să vă notaţi reţeta unui preparat din chiar „capitala” Ţării Moţilor, Câmpeni, locul unde, în 1782, precedând răscoala lui Horea, Cloşca şi Crişan, a avut loc un incident cunoscut sub numele de „spargerea buţilor de la Câmpeni”. Era semnul unei revolte... Să nu ne revoltăm însă împotriva poftelor noastre de dulce, ci să trecem la reţeta de... Aşchii cu vin.

Ai trebuinţă de: 200 g făină, 4 gălbenuşuri, o lingură de zahăr pudră, o linguriţă de oţet, 50 ml vin, sare, 200 g untură.

Cum se procedează:

Citeşte reţeta pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR