Reţeta zilei de joi. Pâine cu dovlecei şi verdeaţă

paine cu dovlecei si verdeata jpeg

Făină, apă, sare şi un grăunte de drojdie... patru ingrediente care dau viaţă celui mai important preparat de pe mesele noastre: pâinea. Din punct de vedere al simbolisticii, pâinea reprezintă elementele primordiale: pământul, apa şi focul. Noi, românii, privim pâinea ca pe o fiinţă vie, fiind chiar întruchiparea lui Dumnezeu. De aceea era aşezată la loc de cinste pe masă, învelită într-un ştergar alb şi curat, lângă icoană. Dar cum reînnoim o reţetă veche de când lumea? Poate adăugându-i noi ingrediente, noi elemente, care să-i crească potenţialul nutritiv, ca în această reţetă de Pâine cu dovlecei şi verdeaţă.

Ai trebuinţă de: doi dovlecei, 50 g stafide, două linguri cu oregano verde sau de cimbru verde, 600 g făină, 100 ml apă, 200 ml lapte dulce, 25 g drojdie, o linguriţă cu zahăr tos, 100 ml ulei de măsline, 70 g brânză tare, sare, piper.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro