Reţeta zilei de joi. Sarmale în chiup negru, după reţeta lui Ionel de la Rediu (reţete româneşti pe gustul tău)

sarmale de post in foi de vita jpeg

Dintre toate acele reţete româneşti pe care le-am învăţat – cutreierând ţara-n lung şi-n lat – pentru astăzi am ales-o pe cea aflată de la un sărbătorit al zilei. Nu de la o Ioană, ci de la un Ionel, de felul său dintr-un sătuc de la marginea Ieşilor, de-i zice… Rediu. Reţeta de sarmale fierte în chiup de pământ negru se pregăteşte după toate canoanele bucătăriei moldoveneşti.

Pentru sarmalele acestea ai trebuinţă de carne de vacă şi de porc, pe care o macini bine – cu satârul sau cu maşina de tocat. Ca să le faci… moldoveneşte, vei folosi............... Citeşte pe antena satelor toate detaliile acestei delicioase  reţete româneşti.

reţete româneşti.