Reţeta zilei de luni. Borş ţărănesc de văcuţă (reţete româneşti pe gustul tău)

În căutarea autenticelor retete romanesti, n-am ezitat să ne aşezăm la masa ţăranului român, masa mică, de-acum aproape un veac, rotundă şi cu trei picioare, în jurul căreia îşi aflau locul toţi membrii familiei, de la cel mai mic la cel ma mare.
Dacă tot eu zi de luni, eu zic să începem cu o mâncare aflată în fruntea listei de bucate pentru masa de prânz. Cu ce adică? Cu un borş. Pentru că bunicii noştri, ţărani cu palmele asprite de muncă, mai rar se înghesuiau la antreuri - meze, cum se spune prin Balcani. Pentru ei, borşul a fost întotdeauna sfânt.
Un borş ţărănesc, din carne de vită se pregăteşte din aproape un kilogram de carne, aleasă de la piept şi de la coadă, vreo 350 g de roşii, zarzavat de supă, o varză mică, sare, piper, câteva linguri de smântână, o legătură de pătrunjel verde, o jumătate de litru de borş - ori mai mult, ori mai puţin, după cât de acru vrei să îţi iasă - şi trei litri de apă.
Carnea se taie în bucăţi mai mici, egale,...............
Citeşte pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.
Citeşte pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.