Reţeta zilei de luni. Chifteluţe cu tarhon, în sos roşu

chiftelute cu tarhon in sos rosu jpeg

Şi dacă nici chiftelele nu-s neaoşe, de-ale noastre, atunci unde-ai putea ca să mai cauţi retete romanesti pe gustul tău? Din Ardealul gusturilor împerecheate, cu… căsătorii mixte între bucate, vine şi această reţetă ce-a primit drept zestre… o legătură de tarhon. Poate vi se pare că-i joacă, dar reţeta cu pricina e treabă serioasă şi-o să vă pună ceva probleme, dacă nu luaţi aminte la modul ei de preparare.

Chifteluţele cu tarhon, îmbăiate în sos aromat, se pregătesc astfel: La 400 g de carne de vacă adaugi 300 g carne de porc; apoi 200 g ceapă, o franzelă (de 200 g), două legături de verdeaţă, patru legături de tarhon, 4 ouă, făină - o jumătate de cană, usturoi, roşii - un kilogram (să fie!), untdelemn - 150 ml, unt - o ţâră, smântână - un sfert de kil sau mai bine, piper şi sare. Carnea se dă prin maşina de tocat, ceapa se toacă mărunt şi se căleşte-n ulei (doar cât să-nceapă a sticli).

Citeşte pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI

Citeşte pe Antena Satelor toate detaliile acestei delicioase RETETE ROMANESTI