Reţeta zilei de luni. Friptură de purcel cu sos de bere

Zilele acestea, în care pare că lumea toată dă fuga-fuga pe Valea Prahovei şi mai departe, spre Braşov, stârnesc rostogolul delicioaselor amintiri cu o fabuloasă friptură de purcel, tologită în sos de bere şi aromată cu frunze de ţelină. Sosul de bere poate nu vă pare... românesc, dar el încă este apanajul unor bucate din Ţara Bârsei, în care hameiul şi-a aflat o adevărată patrie. Şi berea, aşijderea. Ce-ar fi s-o punem în sos?
Ai nevoie de o bucată mai mare de carne de purcel (0,800-1,200 kg), pulbere de frunze de ţelină (uscate la umbră), o ceapă, 2-3 castraveţi muraţi, 200 g bureţi de pădure, ulei, 100 g păstăi de fasole, o lingură de făină, 250 ml bere proaspătă, 2 linguri pastă de roşii, 100 ml vin alb 100 ml ulei, cimrbu, busuioc, foi de dafin, un căţel de usturoi, 100 ml smântână.
Cum se procedează.
Citeşte reţeta integral pe ANTENA SATELOR.