Reţeta zilei de luni. Şniţele ardeleneşti de porc cu cartofi şi laşte (reţete româneşti pe gustul tău)

Din Ardealul cel bogat în savori – un fel de Turn Babel al bucatelor, căci atâtea etnii şi-au fiert mâncărurile tradiţionale pe plita lui – din Ardealul acesta fantast am ales o reţetă deloc complicată. Una dintre acele delicioase retete romanesti. O să-mi spuneţi că aşteptaţi mai mult pentru dimineaţa aceasta de luni, dar nu-i puţin lucru nici acest cotlet de porc cu cartofi şi laşte – pastele specifice oricărui sat transilvan.
Ai trebuinţă, înainte de toate, de un cotlet de porc frumuşel, de vreo trei sferturi de kil, la care adaugi: 300 g ceapă albă, o jumătate de pahar de ulei, 200 g de morcovi şi 100 g pătrunjel rădăcină, un kil de cartofi, câteva linguri de bulion de tomate, o cană de făină albă, cernută, ca să fie mai aerată, două ouă, verdeaţă, piper şi sare.
Cotlete, curăţate de viţe (şi de pe os) se bat bine cu ceea ce ardeleanul numeşte... „batşniţel” (iar regăţenii îl numesc ciocan de şniţele). Ca să se subţieze uniform şi să nu „rupeţi” fibra, puneţi deasupra cărnii o folie de plastic, înainte de a începe a bate la ea. Treceţi cotletele prin puţină făină şi prăjiţi-le în ulei, apoi scoateţi-le pe un platou (eventual, pe un prosop absorbant, să îşi mai lase grăsimea).
În uleiul rămas de la prăjit şniţele, rumeniţi ceapa (tocată mărunt) şi adăugaţi .................... Citeşte pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delioase RETETE ROMANESTI
Citeşte pe ANTENA SATELOR detaliile acestei delioase RETETE ROMANESTI