Reţeta zilei de marţi. Sarmale cu grâu, ca-n Bărăgan (reţete româneşti pe gustul tău)

sarmale cu grau ca n baragan jpeg

O carte-ntreagă de reţete româneşti, scrisă pe un bob de grâu! În inima Bărăganului, grâul ţine loc de orice altă cereală. Nu-i de mirare, deci, că-n vremurile de demult, câteodată şi astăzi, umplutura de sarmale se făcea cu grâu şi nu cu orez, cum tot cu grâu erau umplute şi legumele, după cum se va vedea în această reţetă culeasă cu vreo două decenii în urmă din Stelnica ialomiţeană. Trecând din bucătărie în cult şi din ritual din nou pe masa fieştecăruia, grâul poartă dăltuit, după credinţa ţăranului român, chipul lui Hristos, pe fiecare bob. Dar să trecem la reţeta zilei: legume umplute cu grâu, ca în Bărăgan.

continuarea pe antenasatelor.ro

continuarea pe antenasatelor.ro



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg