Reţeta zilei de miercuri. Păpuşi de dragavei

4 03 dragavei jpeg

Reţeta de „păpuşi de dragavei” am primit-o de la una dintre măicuţele ce roboteau la cuhnia Mănăstirii Brâncoveni, din Olt, Cu aproape patru secole şi jumătate în urma, aici, Jupâniţa Celea, bunica lui Matei Basarab, înălţa o biserică din lemn, pe care nepotul său - Voda, adicătelea - a transformat-o într-o mănăstire fortificată (loc de rugăciune şi bastion de apărare). Cât despre păpuşile de dragavei de la Brâncoveni, ele nu sunt musai mâncare mănăstirească.Asta mâncau primăvara ţăranii olteni, când se-ntorceau de la muncile câmpului...

Ai trebuinţă de: frunze de ştevie, ulei, ardei iuţi, un morcov, o ceapă, oţet, sare.

Cum procedezi: Iei frunze de ştevie tânără şi fragedă, le cureţi şi le legi în mănunchiuri de le mai zice şi „păpuşi”.

Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR

ANTENA SATELOR