Reţeta zilei de miercuri: Piept de raţă la cuptor, cu varză acră

Vom începe călătoria noastră culinară de astăzi dintr-un punct mai puţin obişnuit, din paginile unei cărţi. Cartea aceasta însă nu este una oboşnuită, ci un fel de Şeherezadă a unei Moldove liniştite şi patriarhale, aşa cum numai un scriitor cum este Mihail Sadoveanu putea să aştearnă pe hârtie. Pe Ancuţa zilelor noastre am întâlnit-o şi eu la hanul nemţean de răscruce şi am aflat de la ea secretele Pieptului de raţă la cuptor, cu varză acră.
Este o reţetă foarte îndrăgită pe plaiurile răzeşilor, carnea de raţă potrivindu-se cel mai bine cu o varză călită acrişoară.
Pentru început se pune carnea de raţă într-un baiţ obţinut din iaurt, muştar, sare, oţet şi usturoi.
Citeşte continuarea pe ANTENA SATELOR