Reţeta zilei de miercuri. Plachia de crap, ca-n Balta Brăilei (reţete româneşti pe gustul tău)

plachie de  crap jpeg

În miezul iernii, minunatele noastre retete romanesti vin „la pachet” cu o poveste... Odinioară, cam pe vremea când "plămânii Dunării" (lacurile şi bălţile ce "însoţeau" fluviul în drumul lui către Marea cea Mare) nu fuseseră încă secate, de la Mehedinţi până către Brăila şi Galaţi, pescarii prindeau în năvoadele lor crapi şi crăpceni, somni şi somotei, ca şi alţi peşti mai mărunţei. Bune bucate! - mai ales azi, după postul cel scurt (dar strâns) din Ajunul Bobotezei...

Şi se adunau peştii ăştia, la gustos „taifas”, în ciorbe şi saramuri, pe grătare şi-n proţapuri, ori în plachii cu belşug de legume!

Că tot am pomenit despre plachia de crap - despre care deunăzi Gabriela Berechet, doctor în ştiinţele alimentaţiei, îmi spunea că, în ciuda numelui său cu inflexiuni greceşti, este un preparat românesc autentic - să vă dau şi o reţetă de demult.

Pe lângă crap - dar să fie de Dunăre -, mai ai nevoie de ...

Citeşte pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase retete romanesti

Citeşte pe Antena Satelor detaliile acestei delicioase retete romanesti