Reţeta zilei de vineri. Prăjitura deşteaptă (reţete româneşti)

prajitura desteapta jpeg

Despre prăjitura aceasta tot se aude printre gospodine. Păstrează gustul retetelor romanesti de odinioară, dar simplifică munca în bucătărie şi cea mai nepricepută dintre nevestele tinere va înţelege rosturile acestei retete romanesti! Ingredientele nu-s scumpe, tehnologia de preparare nu dă bătăi de cap.

În plus, deşi nu o aşezi în straturi, va arăta exact ca una pentru care altă mână de femeie s-a străduit câteva ceasuri s-o facă să arate cât mai bine, cu straturile de cremă perfect trase. E-o prăjitură cu secrete!

Ca s-o prepari, ai trebuinţă de 8 oua, un pachet de unt, 300 g de zahar farin, un litru de lapte, 3-4 pachetele de zahar vanilinat si 10 linguri cu faina.

Cum se prepară: Mai intai, galbenusurile se bat bine, impreuna cu zaharul, dupa care se adauga, putin cate putin, faina (proaspat cernuta - asta e foarte important cand e vorba de prajituri, sa cerni faina inainte!). Apoi: untul topit, caldut, si laptele fiert si racit se toarna peste compozitie si se omogenizeaza. Dupa care...................

Află pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.

Află pe ANTENA SATELOR toate detaliile acestei delicioase retete romanesti.