Reţeta zilei de vineri. Tocăniţa Sfintei Vineri

tocana jpeg

Între multe restricţii care vin din cutumele satului românesc se află şi aceasta: în zilele de vineri nu se coase, nu se ţese, nu se toarce, nici măcar nu se albesc cămăşile, pentru că altminteri mare supărare va avea Sfânta Vineri. Femeile satului românesc ţin cu sfinţenie aceste interdicţii. Dar nimeni nu le opreşte să gătească în ziua aceasta, Poate chiar o... Tocăniţă a Sfintei Vineri!

Ai trebuinţă de: două cepe, doi morcovi, doi ardei graşi, 3 roşii, o ţelină, 100 g arpagic, 150 g ciuperci, 3 cartofi, 100 g măsline (facultativ), 60 g orez, 50 ml vin alb, 100 ml untdelemn, o legătură de pătrunjel verde, sare, piper.

Afli reţeta mai departe pe ANTENA SATELOR.

ANTENA SATELOR