Ruladă de cacao cu banane şi mascarpone
La final de săptămână, alege un desert apetisant, precum această ruladă cu banane. Blatul pufos de cacao este completat de o delicioasă umplutură pe bază de brânză mascarpone.
Ingrediente
Pentru aluat
7 linguri zahăr pudră 7 linguri făină 7 ouă 2 linguri cacao 1 praf sare 2 linguri ulei esenţă de rom
Pentru umplutură
200 g brânză mascarpone
100 ml smântână pentru frişcă
2 banane
1-2 linguri piure de banane
Pentru decor
ciocolată albă rasă
ciocolată neagră, topită
Preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile spumă tare cu praful de sare. Adaugi zahărul în ploaie, mixând continuu, apoi gălbenuşurile frecate cu uleiul, esenţă de rom, după gust şi, la final, făina amestecată cu cacaua. Aluatul îl torni într-o formă dreptunghiulară, tapetată, şi îl dai la cuptorul preîncălzit până când se coace, având grijă să nu se rumenească. Îl scoţi pe un şervet de bucătărie curat şi umed, îl rulezi şi îl laşi aşa până când faci crema.
Pentru cremă, freci mascarpone cu o lingură de lemn, baţi spumă smântâna rece, apoi încorporezi în ea brânza şi piureul de banane.
Derulezi uşor blatul, întinzi crema, aşezi bananele, una în spatele celeilalte, rulezi la loc şi pui rulada pe un grătar. Torni peste ea ciocolata neagră şi presari ciocolată albă, apoi o dai la rece.
Foto: Profimedia
Ruladă cu portocale şi frişcă, desertul tău de weekend
Ruladă cu portocale şi frişcă, desertul tău de weekend
Ruladă din turtă dulce, de post
Ruladă din turtă dulce, de post