Rulouri de pui cu ciuperci şi verdeaţă

rulouripui jpeg

Eşti un carnivor convins? Prepară aceste rulouri de pui cu ciuperci şi verdeaţă. Ca să iasă mai suculente, înlocuieşte pieptul fad de pui cu pulpe dezosate.

Ingrediente: 9 pulpe dezosate de pui,  9 feliuţe potrivit de groase de kaizer,  2 legături ceapă verde,  5 căţei de usturoi,  400 g ciuperci pleurotus,  1 legătură pătrunjel,  1 morcov mare,  4 linguri sos de soia,  350 ml vin alb,  100 ml apă,  ulei,  salată verde pentru decor,  sare,  piper

Dificultate: mică Timp de preparare: 1h 30 min Nr. portii: 3

Mod de preparare

Speli pulpele de pui dezosate şi le usuci bine pe prosoape absorbante de bucătărie. Le netezeşti de câteva ori cu ciocanul de şniţele, condimentezi cu sare şi piper şi le laşi pe

o farfurie.

Cureţi, speli şi toci mărunt ceapa verde, usturoiul, ciupercile şi pătrunjelul. Cureţi morcovul şi-l dai pe răzătoarea mare. Căleşti ingredientele în ulei şi adaugi sosul de soia, sarea şi piperul, după gust (să ai grijă, sosul de soia e sărat!).

Pui 3 bucăţi de carne pe o suprafaţă plană, le apropii, aşezi pe fiecare dintre ele câte o feliuţă de kaizer, torni un sfert din acest amestec peste carne, o rulezi şi o legi strâns cu aţă. Repeţi operaţiunea până când epuizezi ingredientele.

Aşezi rulourile într-o tavă, adaugi ulei şi apă şi o introduci la cuptor pentru 40 de minute. Când s-au rumenit puţin, scoţi tava din cuptor, adaugi vinul şi dai din nou la cuptor până se rumenesc bine. Le scoţi aţa, le pui pe un platou decorat cu frunze de salată şi le serveşti calde cu garnitură de paste.