Salată de boeuf
Salata de boeuf se prepară uşor şi este foarte sănătoasă.
Porţii 1 platou Preparare 2 h Dificultate mare
Ingrediente:
1 kg cartofi
½ kg morcovi
½ kg mazăre din conservă
2 ţeline
½ kg castraveţi muraţi
½ kg carne de vită
2 linguri muştar
3 ouă fierte tari
1 gălbenuş crud
½ l ulei
½ de lămâie
2 gogoşari muraţi
sare
Pentru decor
6-10 măsline fără sâmburi
felii de gogoşar murat
felii de albuş fiert
frunze de pătrunjel
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai felii şi o pui la fiert într-un vas mic, cu apă cât s-o acopere.
O laşi să dea 2-3 clocote, arunci apa, speli carnea şi pui 3 litri de apă rece într-o oală mai mare. O fierbi într-un vas acoperit o jumătate de oră, apoi adaugi morcovii, cele 2 ţeline şi cartofii curăţaţi şi spălaţi. Potriveşti de sare.
Laşi la fiert legumele şi carnea încă 45 de minute, apoi le scoţi cu o spumieră, le laşi la răcit şi le tai cubuleţe. Le pui într-un vas mare, adaugi mazărea scursă de zeamă, castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe şi 1 lingură de muştar. Amesteci bine cu mâna şi laşi deoparte.
Omogenizezi 2 gălbenuşuri fierte tari şi date prin răzătoarea mică cu 1 gălbenuş crud şi 1 lingură de muştar. Torni uleiul în fir subţire, frecând cu o lingură de lemn sau cu mixerul, şi zeamă de lămâie, după gust. Jumătate din maioneza obţinută o pui peste compoziţia de legume şi carne, la care mai adaugi gogoşarii muraţi şi un ou fiert tocate mărunt.
Aşezi salata pe un platou, o acoperi cu maioneză, o decorezi cu felii de gogoşar murat, felii de albuş fiert (rămase de la gălbenuşurile folosite la maioneză), rondele de măsline şi frunze de pătrunjel. O dai la rece pentru câteva ore.