Salată de boeuf

salata de boeuf jpeg

Salata de boeuf se prepară uşor şi este foarte sănătoasă.

Porţii 1 platou Preparare 2 h Dificultate mare

Ingrediente:

1 kg cartofi

½ kg morcovi

½ kg mazăre din conservă

2 ţeline

½ kg castraveţi muraţi

½ kg carne de vită

2 linguri muştar

3 ouă fierte tari

1 gălbenuş crud

½ l ulei

½ de lămâie

2 gogoşari muraţi

sare

Pentru decor

6-10 măsline fără sâmburi

felii de gogoşar murat

felii de albuş fiert

frunze de pătrunjel

Mod de preparare:

Speli carnea, o tai felii şi o pui la fiert într-un vas mic, cu apă cât s-o acopere.

O laşi să dea 2-3 clocote, arunci apa, speli carnea şi pui 3 litri de apă rece într-o oală mai mare. O fierbi într-un vas acoperit o jumătate de oră, apoi adaugi morcovii, cele 2 ţeline şi cartofii curăţaţi şi spălaţi. Potriveşti de sare.

Laşi la fiert legumele şi carnea încă 45 de minute, apoi le scoţi cu o spumieră, le laşi la răcit şi le tai cubuleţe. Le pui într-un vas mare, adaugi mazărea scursă de zeamă, castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe şi 1 lingură de muştar. Amesteci bine cu mâna şi laşi deoparte.

Omogenizezi 2 gălbenuşuri fierte tari şi date prin răzătoarea mică cu 1 gălbenuş crud şi 1 lingură de muştar. Torni uleiul în fir subţire, frecând cu o lingură de lemn sau cu mixerul, şi zeamă de lămâie, după gust. Jumătate din maioneza obţinută o pui peste compoziţia de legume şi carne, la care mai adaugi gogoşarii muraţi şi un ou fiert tocate mărunt.

Aşezi salata pe un platou, o acoperi cu maioneză, o decorezi cu felii de gogoşar murat, felii de albuş fiert (rămase de la gălbenuşurile folosite la maioneză), rondele de măsline şi frunze de pătrunjel. O dai la rece pentru câteva ore.