Salată de sparanghel la grătar cu nuci

1 shutterstock 392301811 jpg jpeg

paranghelul e în plin sezon. Bucură-te de el şi încearcă-l în cât mai multe preparate delicioase.

  • 100 g valeriană şi baby spanac
  • seminţele de la ½ rodie
  • 50 g miez de nucă
  • 2 căţei de usturoi
  • 250 g sparanghel 
  • 1-2 linguri ulei
  • 1 linguriţă oţet balsamic 
  • lingură ulei de măsline
  • sare, piper

Încingi cuptorul, pui nucile într-o tavă, le coci câteva minute, apoi le scoţi.

Speli sparanghelul, îl îndoi uşor, iar acesta se rupe exact de unde poate fi consumat. Dacă este alb, după ce îl rupi, îl cureţi cu cuţitul econom. Ştergi sparanghelul, bucată cu bucată şi îl laşi deoparte. Încingi uleiul, căleşti câteva minute usturoiul, apoi adaugi sparanghelul şi îl laşi să se rumenească pe toate părţile până se înmoaie uşor. Îl scoţi pe o farfurie. 3 Pui într-un castron spanacul, boabele de rodie şi nucile şi aşezi peste ele sparanghelul. Amesteci uleiul de măsline cu oţetul, adaugi sare şi piper, după gust şi torni  dressingul peste ingredientele din bol. 

FOTO: Shutterstock



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg