Şarlotă cu ciocolată şi pişcoturi FOTO

sarlota cu ciocolata jpeg

Un desert delicios, şarlota cu ciocolată şi pişcoturi, este ideală pentru petreceri sau reuniuni familiale. Ştiai că pişcoturile au apărut pentru prima dată la curtea ducelui de Savoia, Amadeus VI (1334-1383), cu ocazia vizitei regelui Franţei? Bonne de Bourbon, care era căsătorită cu ducele de Savoia, i-a cerut bucătarului să inventeze un desert nou. Mai târziu, pişcoturile au fost recunoscute ca desert oficial al curţii ducatului de Savoia.

Şarlotă cu ciocolată şi pişcoturi - Ingrediente (1 tavă)

20 pişcoturi

3 foi gelatină

500 g banane bine coapte

2 albuşuri

100 g zahăr

400 g brânză de vaci

300 g frişcă lichidă

1 ceaşcă nes sau cafea

200 g ciocolată neagră

1 cană frişcă lichidă

Şarlotă cu ciocolată şi pişcoturi - Mod de preparare

Pui gelatina la înmuiat în puţină apă rece, cureţi bananele de coajă, le tai cubuleţe, pe care le pasezi şi le amesteci cu brânza scursă bine. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, încorporezi treptat frişca, apoi adaugi brânza cu banane.

image

Încălzeşti gelatina la foc mic, fără să fiarbă, o adaugi în compoziţie şi amesteci să se omogenizeze totul. Dai pişcoturile prin nes.

image

Într-o formă, aşezi pişcoturi pe margine, torni şarlota şi dai forma la rece până se încheagă, după care o răstorni pe un platou.

image

Topeşti ciocolata neagră cu frişca lichidă. La sfârşit, scoţi şarlota din formă, o pui pe un platou, apoi torni ciocolata topită. Dai din nou la rece.

image