Şarlotă cu ciocolată şi pişcoturi FOTO

Un desert delicios, şarlota cu ciocolată şi pişcoturi, este ideală pentru petreceri sau reuniuni familiale. Ştiai că pişcoturile au apărut pentru prima dată la curtea ducelui de Savoia, Amadeus VI (1334-1383), cu ocazia vizitei regelui Franţei? Bonne de Bourbon, care era căsătorită cu ducele de Savoia, i-a cerut bucătarului să inventeze un desert nou. Mai târziu, pişcoturile au fost recunoscute ca desert oficial al curţii ducatului de Savoia.
Şarlotă cu ciocolată şi pişcoturi - Ingrediente (1 tavă)
20 pişcoturi
3 foi gelatină
500 g banane bine coapte
2 albuşuri
100 g zahăr
400 g brânză de vaci
300 g frişcă lichidă
1 ceaşcă nes sau cafea
200 g ciocolată neagră
1 cană frişcă lichidă
Şarlotă cu ciocolată şi pişcoturi - Mod de preparare
Pui gelatina la înmuiat în puţină apă rece, cureţi bananele de coajă, le tai cubuleţe, pe care le pasezi şi le amesteci cu brânza scursă bine. Baţi albuşurile spumă cu zahărul, încorporezi treptat frişca, apoi adaugi brânza cu banane.

Încălzeşti gelatina la foc mic, fără să fiarbă, o adaugi în compoziţie şi amesteci să se omogenizeze totul. Dai pişcoturile prin nes.

Într-o formă, aşezi pişcoturi pe margine, torni şarlota şi dai forma la rece până se încheagă, după care o răstorni pe un platou.

Topeşti ciocolata neagră cu frişca lichidă. La sfârşit, scoţi şarlota din formă, o pui pe un platou, apoi torni ciocolata topită. Dai din nou la rece.
