Secretul pe care trebuie să îl ştie toate gospodinele! Aşa se fac cele mai pufoase găluşte

Supa cu găluşte este un preparat care ne duce cu gândul la copilărie. Nimic nu se compară cu o supă gustoasă de găină cu găluşte pufoase, care ţi se topesc în gură. Care este secretul lor? Veţi afla în rândurile de mai jos.
Pentru început, este bine de ştiut că grişul folosit joacă un rol foarte important în textura găluştelor. De asemenea, ouăle trebuie să fie proaspete şi, de preferat, bio.
Iată ce ai nevoie pentru o supă delicioasă cu găluşte pufoase:
500 g de carne de pasăre
1 rădăcină de ţelină
1 morcov
1 rădăcină păstârnac
1 ceapă
1 foaie de dafin
1 legătură pătrunjel
Sare
Piper
Găluşte pufoase:
2 ouă (1 dacă sunt foarte mari)
6-7 linguri de griş
1 lingură ulei
Sare
½ bicarbonat de sodiu stins cu 2 picături de zeamă de lămâie
Cum se prepară:
Carnea de pasăre se fierbe aproximativ 15 minute, iar când se formează spumă la suprafaţă se îndepărtează de fiecare dată. Se adaugă legumele tăiate cubuleţe, sarea şi piperul şi se lasă la fiert.
Ouăle se freacă cu ulei şi sare apoi se pune grişul treptat, până ce consistenţa va fi ca cea a aluatului de chec. Se adaugă bicarbonatul şi se amestecă uşor, cu mişcări lente.
Cu lingura, se formează găluşti mici, care se vor dubla în volum. După fiecare găluşcă, se înmoaie lingura în apă rece, ca să nu se lipească aluatul de lingură.
Se acoperă oala şi se lasă la fiert încă 10 minute, apoi se opreşte focul. La final, se adaugă pătrunel proaspăt tocat.