Somn gustos pregătit (reţete Ecaterinei Comşa)

c4f37e4f05c9e8b9b00fb3fd389bd93f L jpeg

Nu vă aşteptaţi să găsiţi un asemenea preparat într-o carte de retete romanesti!... Exista un timp, însă, al rafinamentelor culinare, în casele înaltei societăţi a marilor oraşe. Astăzi, vă propun să rămânem la începutul veacului 20.

Atunci când Ecaterina Comşa aşeza Craiova pe harta cărţilor de bucate esenţiale din România. Şi, dacă tot rămânem, chit că-i dimineaţă, să tragem... un pui de somn.

Nu, nu zic să dormiţi, ci chiar să fiţi foarte atenţi la această reţetă domnească, pe care matroanele din Bănie o găteau pe la 1902, folosind, pentru a da gust bucatelor, vestita „ceapă de Ascalonia” sau şalotă, sau ceapă eşalotă, cu gust de... ceapă-mperecheată cu usturoi.

ceapă eşalotă

De la Ecaterina Comşa citire, reţeta zilei de azi este: Somn gustos pregătit. Hai că are şi un nume îmbietor!

Fierbem somnul şi în zeama lui.........

Citşte mai departe aici reţeta de somn

reţeta de somn