Somn pe pat de cartofi. Reţetă ungurească

somn pe pat de cartofi jpeg

Cartoful este principala resursă alimentară non-cerealieră la nivel mondial. Consumul de cartofi este în creştere, deoarece are numeroase avantaje: este uşor de cultivat şi are un potenţial energetic ridicat. Este hrănitor şi bogat în fibre, dar şi în glucide, vitamine şi minerale. Prepară această reţetă ungurească de somn pe pat de cartofi pentru un meniu gustos.

Somn pe pat de cartofi. Reţetă ungurească - Ingrediente (4 porţii)

800 g somn file 800 g cartofi 40 g unt 1 ceapă mare 300 ml smântână 1/2 linguriţă boia de ardei iute 2 ouă sare

Somn pe pat de cartofi. Reţetă ungurească - Mod de preparare

Speli fileurile de somn, le usuci cu prosoape absorbante de hârtie şi le condimentezi cu sare. Tai cartofii curăţaţi felii foarte subţiri şi le usuci cu un şerveţel de hârtie. Într-un vas termorezistent rotund, uns bine cu unt, aşezi feliile de cartofi, îmbrăcând şi pereţii. Îi condimentezi şi pe ei cu sare şi acoperi cu bucăţi de peşte. Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o amesteci cu smântâna, boiaua de ardei şi ouăle. Torni amestecul preparat peste peşte şi introduci vasul în cuptor, la foc potrivit, pentru 40-50 de minute.