Storceag (reţeta lui Radu Anton Roman)

Storceag jpeg

Una dintre cele mai bune ciorbe care se prepară în Delta Dunării, storceag, reţeta lui Radu Anton Roman, poate fi gătită de oricine.

Storceagul se mananca intr-un singur loc din Romania - la Sf. Gheorghe - Delta Dunarii. E un amestec de bucatarie ucraineana si romaneasca, o reteta un pic pestrita - si continentala si pescareasca totodata - dar lejera. Se poate face si cu salau, si cu stiuca, si cu somon sau alt peste alb de mare (nu merge insa, zic eu, cu somn sau crap, care-s grasi si intorc gustul).

Taria nu se leaga cu ciorba asta usoara ci un vinut mic si poznas, dar de familie buna, un Sauvignon adolescent de pe dealurile Tulcei, alb la piele si mai mult decat fraged, infantil.

Ingrediente

200 g cartofi 1 ceapa 1 morcov 100 g smantana subtire 1 ou 1 lingurita de sare 1 legatura de marar 1 varf de cutit de piper pisat 1 kg carne sturion - morun, nisetru, pastruga, cega (sau orice alt peste mare alb)

................

Citeste mai departe AICI



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg