Supă cremă de ciuperci cu smântână şi crutoane

Supele cremă pot fi vedetele oricărui meniu. Important este ingredientul principal. În acest caz vă propunem o supă-cremă de ciuperci cu smântână şi crutoane, care, cu siguranţă, va fi vedeta acestei zile.
Supă cremă de ciuperci cu smântână şi crutoane
250 g ciuperci 1 ceapă tocată 2-3 căţei usturoi, pisaţi 1 frunză dafin o pişcătură de nucşoară 1 cană apă 250 ml lapte la temperatura camerei 6 linguri smântână 1 lingură făină 2 linguri unt pătrunjel sau coriandru tocat piper sare
Supă cremă de ciuperci cu smântână şi crutoane
Topeşte untul într-o tigaie. Adaugă foaia de dafin şi sotează. După câteva secunde, adaugă ceapa şi usturoiul. Pune ciupercile şi sotează până când se evaporă apa pe care acestea au lăsat-o. Adaugă făina şi amestecă. lasă pe foc 3-4 minute. Apoi potriveşte de piper şi mai lasă jumătate de minut pe foc. Adaugă apa, apoi laptele. Amestecă bine şi potriveşte de sare. Lasă să bolborosească la foc molcom. Supa va începe să se îngroaşe. Lasă pe foc încă 4-5 minute, apoi adaugă smântâna şi pătrunjelul. Amestecă încontinuu. După câteva minute adaugă nucşoara şi amestecă. Închide focul şi serveşti cât e fierbinte. O garniseşti cu frunze de pătrunjel sau coriandru şi serveşti cu crutoane.
<