Supă cremă de ţelină cu bacon crocant

Ştiai că ţelina conţine aproximativ 95% apă în compoziţia sa? Mai mult decât atât, leguma albă poate deveni o gustare la îndemână în zilele călduroase. O veste minunată pentru a preveni deshidratarea! Gustul special şi aroma puternică fac din ţelină ingredientul perfect pentru o supă cremă. Ce spui de următoarea reţetă?
Ingrediente
- 1 ţelină mare
- 1 ceapă albă medie
- 2-3 cartofi
- 350 ml lapte
- 2 linguri unt
- 100 g bacon
- sare
- piper
- 1 praf boia dulce
- verdeaţă, pentru decor
Mod de preparare
Cureţi, speli, tai ţelina, ceapa şi cartofii bucăţi, apoi le fierbi într-o cratiţă cu apă cât să le acopere, 30 de minute, la foc mediu. Ulterior, le dai deoparte într-o strecurătoare, păstrând 300 ml din apa în care au fiert. Într-o cratiţă, pui legumele şi adaugi lichidul rămas şi laptele încălzit în prealabil. Asezonezi cu sare şi piper după gust şi mai laşi să dea 2-3 clocote la foc potrivit. Adaugi untul şi pasezi legumele cu un mixer vertical. Tai baconul cubuleţe şi îl rumeneşti într-o tigaie antiaderentă până devine crocant. Serveşti supa caldă şi o decorezi cu bacon, verdeaţa preferată şi un praf de boia dulce.
FOTO Shutterstock.com
Încearcă şi reţeta de Supă cremă de arahide
