Tartine cu pastă de ton

shutterstock 203838814 jpg jpeg

Tradiţia spune ca în noaptea de Anul Nou să mâncăm peşte. Dacă nu vrei să stai şi în această seară în bucătărie, poţi prepara din timp un antreu elegant şi delicios: tartine cu pastă de ton.

Ingrediente 

10-12 felii pâine neagră sau cu secară

2 conserve mari de ton în suc propriu

zeama de la ½ lămâie

3 linguri unt

1 linguriţă muştar

1 linguriţă capere, opţional

sare

piper

Scurgi bine tonul şi îl pui în blender. Adaugi untul la temperatura camerei, zeama de lămâie, muştarul, sare şi piper, după gust şi, dacă doreşti, capere. Mixezi până obţii o pastă fină.

Întinzi pasta pe feliile de pâine, într-un strat mai gros, apoi le dai la frigider 30 de minute. Cu o formă de biscuiţi, decupezi din feliile de pâine mici tartine. Le decorezi după imaginaţie.

FOTO Shutterstock