Tobă de porc cu gelatină

Tobă de porc cu gelatină jpeg

De pe masa de Crăciun nu poate să lipsească toba de porc cu gelatină, un produs tradiţional românesc ce se consumă, cu precădere, în această perioadă. Am să vă prezint o reţetă care vă va ajuta să obţineţi o tobă de porc cu gelatină delicioasă. Iată de ce ingrediente aveţi nevoie pentru această reţetă, dar şi cum se prepară:

Ingrediente pentru tobă de porc cu gelatină:

- 2 kilograme de căpăţână de porc, - 120 de grame de slănină, - 250 – 350 de grame inimă de porc, - 500 de grame ficat de porc, - 150 de grame de şorici, - 200 de grame de splină de porc, - 300 de grame de carne de porc, - jumătate de kilogram de stomac de porc, - cimbru, - foi de dafin, - sare, - piper, - un pliculeţ de gelatină.

Tobă de porc cu gelatină – metoda de preparare:

Se pune la fiert bucata de căpăţână de porc. Se adaugă în oală câteva foi de dafin şi boabe de piper.

Într-un alt vas, fierbeţi organele. Mai aveţi nevoie de încă o oală unde să puneţi la fiert slănina, şoriciul şi carnea de porc şi adăugăm şi aici câteva boabe de piper şi 4-5 frunze de dafin.

După ce fierb toate aceste ingrediente pentru toba de porc cu gelatină le lăsaţi la răcit. Toate ingredientele se taie cubuleţe, le puneţi într-un bol mare şi adăugaţi sare, cimbru şi piper. Toată această umplutură se pune în stomacul de porc. Înainte de acest pas, stomacul de porc se leagă cu o aţă rezistentă la capătul mai subţire. Adăugaţi o cană şi jumătate din zeama în care a fiert căpăţâna şi amestecaţi în ea gelatina.

Acest mix se pune în stomacul de porc, peste carne. Apoi, acesta se leagă şi la celălalt capăt. Înţepaţi-l cu un ac. Toba de porc cu gelatină se pune la fiert în zeama de căpăţână amestecată cu cea de la  carne, timp de 25 de minute. Se scoate din oală, iar apoi se pune peste el un tocător şi o greutate. Se lasă la presat o zi. Acum, toba de porc cu gelatină este tocmai bună de savurat!

Poftă bună!