Tocăniţă de cartofi cu cârnaţi şi castraveţi muraţi FOTO

tocanita de cartofi cu carnati si castraveti murati jpeg

Maghiranul, pe care este musai să-l folosiţi la această reţetă de tocăniţă de cartofi cu cârnaţi şi castraveţi muraţi, este originar din Asia Mică şi este folosit ca medicament şi condiment, în egală măsură . Anticii foloseau maghiranul ca şi condiment, la conservarea preparatelor din carne. Specialiştii greci şi romani recomandau terapia cu maghiran bolnavilor care se confruntau cu migrenele sau cu sughiţul provocat de mahmureală.

Tocăniţă de cartofi cu cârnaţi ţi castraveţi muraţi - Ingrediente (4 porţii)

600 g cârnaţi polonezi 2 linguri ulei 2 linguriţe boia de ardei dulce 1 ceapă mare 2 linguri făină 500 ml supă de vită 200 g cartofi 100 g castraveciori muraţi 2 linguriţe maghiran uscat piper negru sare 1-2 cepe de apă maghiran proaspăt pentru decor

Tocăniţă de cartofi cu cârnaţi ţi castraveţi muraţi - Mod de preparare

Se taie cârnaţii polonezi pe lung, apoi în bucăţi mai mari. Se încinge uleiul într-o tigaie şi se căleşte ceapa tocată mai mare.

image

Se adaugă cârnaţii, se lasă 2 minute, după care se pun boiaua şi făina şi se amestecă. Se stinge cu supa de vită şi se fierbe 3 minute.

image

Se adaugă cartofii curăţaţi şi tăiaţi sferturi şi se fierbe timp de 20 de minute, amestecându-se din când în când.

image

Se pun castraveţii tăiaţi felii în gulaş, se dă jos de pe flacără şi se condimentează cu sare, piper şi maghiran. Ceapa de apă se taie felii şi se presară deasupra. Se decorează cu maghiran proaspăt şi se serveşte cu pâine.

image