Tocăniţă de viţel cu castane, dovleac şi ciuperci

Beef goulash with sweet chestnuts and pumpkin jpeg

Castanele sunt la fel de surprinzătoare atât în deserturi cât şi în combinaţii cu legume şi carne.

Ingrediente

500 g carne de viţel 3 linguri ulei de măsline 150 g arpagic 5-6 ciuperci champignon 200 g pulpă de dovleac 8-9 castane dulci fierte 2 căţei de usturoi 2 foi de dafin 4-5 boabe de ienibahar 250 ml pulpă de roşii (conservă) 200 ml vin roşu cimbru uscat pătrunjel verde sare piper

Tai carnea cubuleţe, o condimentezi cu sare şi piper şi o prăjeşti în ulei bine încins, pe toate părţile, apoi o scoţi deoparte. În grăsimea rămasă, sotezi arpagicul curăţat

până se înmoaie puţin. Adaugi apoi pulpa de dovleac tăiată cuburi şi ciupercile feliate. Torni jumătate de ceaşcă de apă caldă şi laşi totul să fiarbă 10 minute până se înmoaie dovleacul.

Introduci înapoi carnea, adaugi castanele dulci fierte separat, pulpa de roşii, foile de dafin, boabele de ienibahar, usturoiul tocat mărunt şi 200 ml vin roşu. Laşi să fiarbă

încă 15 minute până când carnea este bine pătrunsă.

Adaugi cimbru, pătrunjel, sare şi piper, după gust, şi pui cratiţa la cuptor pentru circa 20 de minute, până scade sosul. O serveşti caldă, dar este la fel de bună şi rece.

sursa foto: StockFood