Tort cu căpşuni şi cremă de vanilie FOTO

Ce poate fi mai bun decât un tort cu căpşuni şi cremă de vanilie? Îţi propunem o reţetă cu care să-ţi îndulceşti apropiaţii la sfârşitul săptămânii. Taie tortul rece cu un cuţit foarte bine ascuţit. Poţi orna tortul, dacă vrei, şi cu ciocolată albă topită. Dacă nu ai poş, taie o pungă curată la un colţ şi foloseşte-o la decorat.
Tort cu căpşuni şi cremă de vanilie - Ingrediente (1 tort)
Pentru blat 4 ouă 100 g nucă de cocos 8 linguri făină 1 praf de copt 4-6 linguri cacao 6 cubuleţe ciocolată rasă
Pentru cremă
250 ml lapte
250 ml smântână dulce pentru frişcă
100 g zahăr
2 linguri făină
100 g unt
15 g amidon porumb
1 esenţă vanilie
250 g căpşuni
Tort cu căpşuni şi cremă de vanilie - Mod de preparare
Separi găbenuşurile de albuşuri. Baţi albuşurile spumă, apoi încorporezi gălbenuşurile. Mixezi în continuare. Adaugi nuca de cocos, făina, combinată cu praful de copt, lingurile de cacao şi ciocolata rasă. Amesteci ingredientele şi pui compoziţia într-o tavă tapetată. Laşi la cuptor până trece testul scobitorii. Scoţi blatul pe un grătar.

Amesteci zahărul, făina şi amidonul şi le pui într-o crăticioară încăpătoare. Torni smântâna în fir subţire, apoi laptele şi amesteci cu grijă, astfel încât să nu se formeze cocoloaşe. Pui crăticioara pe foc mic. Adaugi untul moale şi esenţa de vanilie şi amesteci până când crema capătă o consistenţă densă. Stingi focul şi acoperi crăticioara cu folie alimentară. Laşi să se răcească complet.

Tai blatul de tort în două şi împarţi crema în 3 părţi. Speli căpşunile, îndepărtezi codiţele şi le tai felii. Pui crema peste primul blat şi adaugi câteva felii de căpşuni, peste care aşezi un nou strat de cremă.

Pui ultima felie de blat, păstrezi câteva linguri de cremă într-un poş şi îmbraci tortul cu cremă. Ornezi cu felii de căpşuni.

Tort diplomat cu fructe de pădure