Tort cu mandarine, portocale şi cremă de iaurt

1 shutterstock 359039537 jpg jpeg

Citricele, fie că sunt portocale, mandarine sau lămâi, sunt fructele care ne parfumează zilele de iarnă! Te poţi bucura de gustul lor inconfundabil şi în acest tort savuros, dar lejer!

Ingrediente

200 g pişcoturi limbă de pisică

100 ml compot de fructe

500 g iaurt grecesc

500 ml smântână pentru frişcă

150 g zahăr tos fin

1 linguriţă extract de vanilie

20 g gelatină

4 portocale

3 mandarine 

Descojeşti portocalele şi mandarinele. Tai portocalele rondele şi desfaci în felii mandarinele. Într-o formă de tort cu inel detaşabil, pe care ai tapetat-o în prealabil cu folie alimentară din plastic, inclusiv pe margini, aşezi un strat de felii de portocale. Pui în spaţiile libere rămase felii de mandarine, iar pe marginile formei aşezi felii de portocală.

Mixezi smântâna cu zahărul până devine frişcă, apoi adaugi iaurtul grecesc, extractul de vanilie şi gelatina preparată conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Torni jumătate din crema obţinută peste feliile de portocale, apoi mai aşezi un strat de bucăţi de mandarine şi restul de cremă.

Înmoi pişcoturile limbă de pisică 1-2 secunde în compot de fructe şi le aşezi peste cremă. Dai tortul frigider peste noapte. Înainte de servire, îl răstorni pe un platou şi îndepărtezi folia.

FOTO Shutterstock