Tortilla picantă cu pui şi caşcaval

2 tortilla jpg jpeg

Cu siguranţă ţi-a rămas friptură de pui sau curcan de la Revelion. Află cum o poţi transforma rapid într-o delicioasă tortilla, bună pentru prânz sau cină.

Ingrediente

4 tortilla

300 g friptură rece de pui sau curcan

150 g caşcaval

1 ardei gras roşu

sos picant

2-3 linguri ulei

sare

piper

Pentru sos

200 g iaurt cremos

4 căţei usturoi

2 linguri zeamă de lămâie

Cureţi carnea de pui de oase şi de piele, apoi o mărunţeşti.

Cureţi ardeiul gras de seminţe şi de cotor şi îl tai cubuleţe. Dai caşcavalul prin răzătoare. Pe fiecare tortilla aşezi un strat de caşcaval, ardei, carne de pui sau curcan, stropeşti cu sos picant, după gust, apoi sigilezi capetele şi rulezi.

Într-o tigaie antiaderentă, bine încinsă, unsă cu puţin ulei, rumeneşti uşor tortilla, astfel încât caşcavalul să se topească.

Pentru sos, amesteci iaurtul cu usturoiul zdrobit şi sucul de lămâie. Serveşti tortilla fierbinte, cu sosul de iaurt.

FOTO: Shutterstock