Tortul care nu îngraşă. 3 reţete de tort dietetic

tort dietetic tort cu portocale prajitura desert jpeg

Cu mai puţine calorii, pentru pofticioasele care sunt la dietă, aceste prăjituri pot fi uşor încadrate la categoria „tortul care nu îngraşă“. Iată care sunt cele trei reţete de tort dietetic:

Tort de cacao cu mere

Ingrediente pentru tort de cacao cu mere

1 cană făină 5 ouă 3 linguri cacao îndulcitor, după gust 4 linguri ulei 3 mere renete sau creţeşti 1 praf sare coaja rasă şi zeama de la 1 lămâie

Mod de preparare pentru tort de cacao cu mere

Speli bine merele, le tai jumătăţi, le scoţi căsuţa cu seminţe şi le tai cubuleţe. Le stropeşti cu puţină zeamă de lămâie şi le laşi deoparte. Separi albuşurile de gălbenuşuri şi baţi albuşurile cu un praf de sare până când obţii o spumă tare, adaugi coaja de lămâie. Torni, în ploaie, îndulcitorul în funcţie de cât de dulce vrei tortul.

Separat, amesteci gălbenuşurile cu uleiul ca la maioneză. Combini făina cu cacaua, apoi le cerni. Încorporezi făina şi gălbenuşurile în albuşuri, amestecând de jos în sus. Tapetezi o tavă rotundă, torni în ea aluatul, apoi adaugi merele.

Dai tava la cuptor aproximativ 35 de minute, la foc moale. După ce s-a răcorit puţin poţi decora tortul de cacao cu mere, dacă vrei, cu şerbet dietetic din flori de salcâm ori de tei.

Tort cu mac

Ingrediente pentru tort cu mac

500 g făină

150 g smântână

200 g unt

2 ouă

1 cubuleţ drojdie

50 g îndulcitor

1 praf sare

coajă rasă de lămâie

200 g seminţe mac

100 ml lapte

1 praf scorţişoară

50-70 g îndulcitor

1-2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare pentru tort cu mac

Laşi toate ingredientele pentru aluat la temperatura camerei. Cerni făina într-un bol şi adaugi untul moale.

Separat, amesteci smântâna cu ouăle bătute şi cu drojdia. Adaugi îndulcitorul, coaja de lămâie, omogenizezi şi torni compoziţia peste făină. Frămânţi până când obţii un aluat pe care-l împarţi în patru, îl înfăşori în folie de aluminiu şi-l dai la frigider 2-3 ore. Pentru umplutură, pui macul într-un bol, iar laptele îl aşezi pe foc şi-l aduci la

punctul de fierbere, apoi îl torni peste mac.

Adaugi îndulcitorul, praful de scorţişoară, zeama de lămâie şi amesteci. Încingi cuptorul şi pregăteşti o tavă rotundă pe care o ungi şi o dai cu făină. Scoţi aluatul şi întinzi trei foi. Aşezi prima foaie pe fundul tăvii, pui mac şi netezeşti. Întinzi o altă foaie, alt strat de mac şi ultima foaie. Dai tava la cuptor 45 de minute.

Tort cu portocale

Ingrediente pentru tort cu portocale

200 g unt

200 g făină

3 ouă

1,5 linguriţe praf de copt

4 linguri îndulcitor praf

1 portocală

1 lămâie

1 linguriţă ghimbir ras

1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare pentru tort cu portocale

Amesteci untul ţinut la temperatura camerei cu îndulcitorul. Dai prin răzătoare coaja de lămâie şi de portocală, apoi le storci sucul. În compoziţia cu unt adaugi ouăle, făina amestecată cu praful de copt, sarea, ghimbirul, coaja şi sucurile de lămâie şi de portocală. Amesteci ingredientele până se omogenizează, apoi torni aluatul într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptorul preîncălzit aproximativ 30-40 de minute sau până trece testul scobitorii. serveşti tortul cu portocale când s-a mai răcit.