Trei reţete de mâncăruri rapide pentru cină

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru cină jpeg

Dacă ajungi acasă după o zi lungă de muncă, singurul lucru pe care nu vrei să îl faci e gătitul. Aşa că am adunat pentru tine trei reţete de mâncăruri rapide pentru cină.

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru cină

1. Supa crema de sparanghel

Supa crema de sparanghel jpeg

Ingrediente

  • 2 linguri de unt nesarat
  • 1 caţel de usturoi, pisat
  • 2 kg de sparanghel curatat
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 1 cană de supă de pui, fără sare
  • ½ cană de smântână grasă (plus décor)
  • arpagic verde tocat mărunt (pentru décor)
  • mărar verde tocat mărunt (pentru décor)

Mod de preparare

Se ia o oală mare şi se pune untul la topit, la foc mediu. Se pune usturoiul şi se găteşte 1 minut. Se amestecă pentru a nu se lipi.

Se adaugă sparanghelul şi se condimentează cu sare şi piper. Se rumeneşte până devine auriu, aproximativ 5 minute. 

Se adaugă supa de pui şi se fierbe până când sparanghelul este moale, dar nu îşi pierde culoarea, aproximativ 10-15 minute. 

Se pasează supa la blender, apoi se răstoarnă la loc în oală. 

Se adaugă smântâna şi se ierbe la foc mic, amestecând des. Se condimentează din nou, după gust. 

Se garniseşte cu smântână şi verdeaţă. Poftă bună!

2. Cotlete de porc cu usturoi şi rozmarin

Cotlete de porc cu usturoi şi rozmarin jpeg

Ingrediente

  • 4 cotlete de porc
  • sare
  • piper 
  • 1 lingură de rozmarin proaspăt, mărunţit
  • 2 căţei de usturoi, pisaţi
  • ½ ceaşcă de unt topit
  • 1 linguriţă de ulei de măsline

Mod de preparare

Se încălzeşte cuptorul la 195 de grade. Se spală cotletele şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. 

Amestecă untul, rozmarinul şi sarea într-un bol. 

Încălzeşte uleiul de măsline la foc mic, în tigaie, şi adaugă cotletele. Prăjeşte carnea câte 4 minute pe fiecare parte. 

Se freacă fiecare bucată cu unt şi usturoi, din abundenţă. 

Se pun apoi în tavă, la cuptor, timp de 10-12 minute. Poftă bună!

3. Spaghetti cu trei tipuri de branza

Spaghetti cu trei tipuri de branza jpeg

Ingrediente

  • 340 g spaghetti
  • 2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 3 caţei de usturoi, pisaţi
  • ¾ cană de smântână grasă
  • ¾ cană de supă de pui
  • ¾ amestec de brânzeturi italiene
  • sare după gust
  • piper după gust
  • 2 linguri de pătrunjel proaspăt tocat

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun

Mod de preparare

Se pune apa la fiert în oală şi se sărează. Se dă în foc si se pun pastele. Se fierb după instrucţiunile de pe pachet sau după preferinţe. Se strecoară după fierbere şi se păstrează o cană din apa în care au fiert.

Se încălzeşte ulei la foc mediu, în tigaie. Se adaugă usturoiul şi se găteşte 1 minute. Se adaugă smântâna, supa de pui şi jumătate din cana cu apă de la paste. Amestecă bine şi adaugă pastele fierte. 

Amestecă până când fiecare pastă e acoperită de sos.

Ia tigaia de pe foc. Adaugă brânză rasă si amestecă bine pentru ca totul să fie îmbibat. Condimentează după gust şi adaugă pătrunjel la servire. Poftă bună!

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz

Sursa



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg