Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun jpeg

Eşti mereu pe fugă dimineaţa, dar parcă nu ai vrea să pleci la birou pe burta goală? Atunci alege una din aceste trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun care îţi va potoli foamea.

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun

Toast cu avocado

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun jpeg

Ingrediente:

  • 4 felii de pâine integrală
  • un avocado
  • 100 de grame de brânză feta
  • 100 de grame de roşii cherry
  • sucul de la un lime
  • sare şi piper

Mod de preparare

Se prăjesc feliile de pâine în toaste sau pe tigaie, 2 minute pe fiercare parte. Se curăţă avocado şi se pasează. Se adaugă toate condimentele şi sucul de lime. Se amestecă bine şi se unge fiecare felie de pâine cu avocado. Se adaugă brânză feta fărâmiţată şi roşiile feliate. Poftă bună!

Bol de smoothie

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun jpeg

Ingrediente:

  • un sfert de cană de kefir
  • o jumătate de banană coaptă
  • o cană de spanac
  • un sfert de cană de mango congelat
  • un sfert de cană de ananas congelat
  • felii de banană
  • felii de kiwi
  • felii de nucă de cocos
  • seminţe de chia
  • miere

Mod de preparare 

Se amestecă la blender kefirul, banana, spanacul, mango şi ananasul. Consistenţa finală trebuie să fie cremoasă. Mută amestecul în bol şi pune-l în congelator până feliezi fructele. Apoi scoate şi ornează cu toppingurile. Poftă bună!

Clătite pline de proteine

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun jpeg

Ingrediente:

  • o cană de fulgi de ovăz
  • o banană
  • 2 ouă
  • o jumătate de cană de albuş
  • 4 linguriţe de praf de copt
  • un vârf de linguriţă de sare şi una de scorţişoară
  • 2 linguriţe de seminţe de in

Prepară şi:

Gomboţi cu prune, desertul de sezon propus de chef Andrei Ţandără

Mod de preparare

Se amestecă toate ingredientele în blender până la omogenizare. Se încălzeşte o tigaie la foc mediu, se adaugă un sfert de cană de aluat la o clătită. Se gătesc 2-3 minute, pe fiecare parte. Clătitele se pot servi cu diverse toppinguri, fructe sau nuci. Poftă bună!

Prepară şi:

Reţetă chef Joseph Hadad: lup de mare cu cremă de fasole

Sursa