Trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz jpeg

Adori să mănânci mâncare gătită în casă, la prânz, dar parcă petreci prea mult timp la birou? Nu-i nimic! Avem pentru tine trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz pe care le vei găti uşor.

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz

Creveţi cu orez şi mazăre

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz jpeg

Ingrediente

  • 150 grame orez cu bob lung
  • 1/2 bol mazăre
  • 1/2 bol creveţi mici
  • 1 fir ceapă verde
  • 2 căţei usturoi
  • 1 bucată mică ghimbir
  • 2 linguriţe ulei vegetal
  • sare

Mod de preparare

Se încinge uleiul de măsline şi se rumeneşte usturoiul. Se adaugă ghimbir şi creveţii. Se prăjesc la foc iute, în mod uniform, 3-4 minute pe fiecare parte. După ce li se schimbă culoarea, se scot şi se pun deoparte. În sosul rămas se pune orezul spălat şi puţin ulei. Se amestecă bine şi se adaugă mazărea, sarea şi piperul. Se fierbe la foc mic, se adaugă ceapa, creveţii şi se acoperă până când scade tot lichidul şi orezul e moale, dar întreg.

Risotto cu piept de pui şi legume

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz jpeg

Ingrediente

  • 500g piept de pui
  • 350g orez
  • 200g mazăre
  • 100g morcovi
  • 100g ciuperci
  • o ceapă
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Orezul se fierbe în apă cu sare, iar separat se pun şi legumele la fiert. După ce sunt gata, se strecoară. Ceapa tocată se căleşte în puţin ulei (până devine sticloasă). Se pune puiul tăiat cubuleţe. După ce se căleşte, pune orezul şi legumele. Amestecă bine şi condimentează după gust. Poftă bună!

Macaroane cu brânză

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru prânz jpeg

Ingrediente

  • macaroane
  • brânză dulce şi telemea sărată
  • 4 ouă
  • smântână
  • lapte
  • 2 linguri de zahăr

Prepară şi:

Trei reţete de mâncăruri rapide pentru micul dejun

Mod de preparare

Se fierb macaroanele conform instrucţiunilor de pe pachet. Se amestecă brânza dulce cu telemeaua sărată. Tot amestecul de brânză se pisează bine şi se adaugă smântână şi ouă bătute. Se amestecă bine macaroanele cu compozitia creată şi se pun într-o tavă unsă cu unt. Se toarnă smântână, puţin lapte. Se coc timp de 20 minute, la foc mediu. Poftă bună!

Prepară şi:

Reţetă chef Joseph Hadad: lup de mare cu cremă de fasole

Sursa