Turtă dulce

Turta dulce de casa cu miere jpeg

Copiii sunt înnebuniţi după turtă dulce. Prepară-le de Crăciun cea mai uşoară reţetă.

Porţii 3 tăvi Preparare 3h30’ Dificultate mică

Ingrediente:

Pentru aluat

750 g făină

1 lingură praf de copt

2 linguriţe ghimbir

1 linguriţă cacao

3 linguriţe scorţişoară

1 linguriţă nucşoară

200 g unt

200 g miere

200 g zahăr brun

100 ml apă

1 ou

1 albuş

200 g zahăr pudră

2 linguri zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Amesteci într-un bol făina, praful de copt, ghimbirul, cacaua, scorţişoara şi nucşoara. Dai deoparte. Separat, încorporezi untul ţinut la temperatura camerei, mierea, zahărul, apa şi oul. Adaugi treptat ingredientele uscate şi amestecate în celălalt bol. Frămânţi până obţii un aluat moale.

Împarţi în trei bucăţi plate, pe care le laşi 3 ore la frigider înfăşurate în folie de plastic. Întinzi cu sucitorul în foaie subţire şi decupezi în ce forme vrei.

Încingi cuptorul. Aşezi formele obţinute din aluat într-o tavă în care ai pus hârtie de copt.

Le laşi în cuptor 8-10 minute, până când s-au rumenit puţin pe fund. Dai deoparte. E bine să le serveşti după câteva ore. Prepari glazura bătând un albuş cu mixerul. Când a devenit spumă, adaugi zahărul pudră şi zeama de lămâie. Continui să baţi bine, câteva minute, apoi ungi fiecare biscuit.