Turtă dulce
Copiii sunt înnebuniţi după turtă dulce. Prepară-le de Crăciun cea mai uşoară reţetă.
Porţii 3 tăvi Preparare 3h30’ Dificultate mică
Ingrediente:
Pentru aluat
750 g făină
1 lingură praf de copt
2 linguriţe ghimbir
1 linguriţă cacao
3 linguriţe scorţişoară
1 linguriţă nucşoară
200 g unt
200 g miere
200 g zahăr brun
100 ml apă
1 ou
1 albuş
200 g zahăr pudră
2 linguri zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol făina, praful de copt, ghimbirul, cacaua, scorţişoara şi nucşoara. Dai deoparte. Separat, încorporezi untul ţinut la temperatura camerei, mierea, zahărul, apa şi oul. Adaugi treptat ingredientele uscate şi amestecate în celălalt bol. Frămânţi până obţii un aluat moale.
Împarţi în trei bucăţi plate, pe care le laşi 3 ore la frigider înfăşurate în folie de plastic. Întinzi cu sucitorul în foaie subţire şi decupezi în ce forme vrei.
Încingi cuptorul. Aşezi formele obţinute din aluat într-o tavă în care ai pus hârtie de copt.
Le laşi în cuptor 8-10 minute, până când s-au rumenit puţin pe fund. Dai deoparte. E bine să le serveşti după câteva ore. Prepari glazura bătând un albuş cu mixerul. Când a devenit spumă, adaugi zahărul pudră şi zeama de lămâie. Continui să baţi bine, câteva minute, apoi ungi fiecare biscuit.