O garnitură specială, în plin sezon, sunt ridichiile sotate în unt, cu mirodenii. O poţi consuma ca atare sau lângă felul de mâncare preferat.

Ingrediente 

  • 1 legătură ridichi 
  • 1 lingură unt 
  • 1/2 legătură pătrunjel 
  • 1/4 legătură coriandru
  • 1 linguriţă zeamă de lămâie sau oţet balsamic
  • sare, după gust 
  • piper, după gust 

Mod de preparare 

Cureţi de codiţe şi speli foarte bine ridichiile, pătrunjelul şi coriandrul, apoi tai ridichiile bucăţi mici, respectiv toci mărunt verdeţurile. Încingi untul într-o tigaie, pui bucăţile de ridiche şi presari cu sare şi piper după gust, apoi torni zeama de lămâie sau oţetul balsamic. Le sotezi 3-4 minute până se rumenesc, iar spre sfârşit adaugi şi pătrunjelul, şi coriandrul. Mai laşi 1 minut la foc potrivit, apoi dai deoparte. 

FOTO: Shutterstock.com

Încearcă şi reţeta de Morcovi cu sos de unt şi usturoi

 

 

Loading...