Roşii umplute cu conopidă

Cauliflower Baked with Tomatoes jpeg

Ştiai că, conopida ajută la detoxificare? Aceasta conţine substanţe importante, precum sulforafan şi izotiocianat, care ajută ficatul să elimine toxine-le din organism.

Pentru roşii umplute cu conopidă ai nevoie de următoarele ingrediente

● 3 roşii mari ● 2 conopide ● 1 ceapă ● 4-5 linguri ulei ● 2-3 căţei usturoi ● ½ pahar apă ● caşcaval ● unt ● sare ● piper ● salată verde ● ridichi, opţional

Speli roşiile, le tai capacele, apoi le scoţi pulpa. Le condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le umpli cu un amestec format din pulpa de roşii rămasă, usturoiul tocat, ceapa călită şi o jumătate de conopidă opărită şi mărunţită. Aşezi roşiile umplute într-un vas termorezistent, uns cu puţin unt. Presari în jurul lor bucheţele de conopidă opărite în prealabil, în apă cu sare.

Stropeşti totul cu ulei şi puţină apă. Razi caşcaval uniform şi dai vasul la cuptor, 20-30 de minute, până se rumeneşte uşor. Serveşti, dacă vrei, cu salată verde şi ridichi.