Cine nu iubeşte friptura? Ai acum o reţetă extrem de uşoară de rulouri de friptură umplute, o cină mai mult decât potrivită pentru un început de weekend. Merge de minune cu un vin roşu bun!

Rulouri de friptură umplute

 

Ingrediente

 
  • 2 linguri ulei de canola, împărţite
  • 3 linguri de usturoi, tocat
  • 2 cepe dulci, tocate
  • 150 g de ciuperci, feliate subţire 
  • ½ lingură sare
  • ½ lingură piper negru proaspăt măcinat
  • 910 g carne de vită (friptură dn muşchii abdominali)
  • 115 g de spanac baby
  • 9 felii de brânză provolone

Mod de preparare

 
Preîncălziţi cuptorul la 175° C.
Încălziţi o lingură de ulei într-o tigaie la foc mediu-înalt. Combinaţi usturoiul, ceapa, ciupercile, sarea şi piperul în tigaie şi gătiţi până când aproape toată umiditatea s-a evaporat şi ceapa se caramelizează, 15-20 de minute. Luaţi de pe foc şi daţi deoparte.
 
Aşezaţi friptura pe un tocător de lemn. Adăugaţi sare şi piper pe ambele părţi, după gust.
Se toarnă deasupra amestecul de ciuperci şi ceapă, întinzându-l uniform pe friptură cu o lingură. Presăraţi spanacul deasupra, urmat de feliile de provolon. Apăsaţi uşor în jos pentru a comprima spanacul.
 
Începând de la partea inferioară a fripturii, rotiţi-o strâns. Folosiţi 6 scobitori pentru a fixa ruloul de friptură. Tăiaţi friptura în 6 bucăţi egale.
 
Încălziţi uleiul rămas într-o tigaie la foc mare. Prăjiţi rulourile de friptură pe o parte timp de 1-2 minute, apoi pe partea cealaltă. Apoi coaceţi timp de 10-15 minute, până când sunt gătite mediu-rar.
Scoateţi scobitorile, apoi serviţi. Poftă bună!
 
 
Loading...