O altă abordare a tradiţionalei salate Caesar, cu o tentă mai sănătoasă şi noi arome. Dacă iubeşti salatele, şi în special acest fel de salată, trebuie să încerci această variantă care va deveni preferata ta.

Ingrediente pentru salată Caesar cu sparanghel şi kale:

12 felii de pâine tip baghetă
60 g parmezan ras
1 lingură ulei de măsline
8 felii prosciutto
300 g sparanghel
4 ouă
100 g frunze de kale
400 g piept de pui gătit
pentru dressing:
75 g maioneză
2 linguri smântână
1/2 legătură pătrunjel
1 lingură busuioc tocat
1 lingură cepşoară tocată
1 lingură zeamă de lămâie
1 căţel de usturoi tocat mărunt


Mod de preparare:

Pentru a face dressingul, pune toate ingredientele în blender şi mixează-le bine. Adaugă sare şi piper după gust.
Pentru crutoane, încinge cuptorul şi prăjeşte feliile de pâine pe o parte, iar când le întorci presară jumătate din cantitatea de parmezan deasupra lor. Mai lasă-le la cuptorul până se topeşte parmezanul şi feliile de baghetă devin aurii.

Încinge ulei într-o tigaie mică şi găteşte prosciutto până devine crocant. Ia-l din tigaie şi pune-l pe şerveţele absorbante. Găteşte în aceeaşi tigaie sparanghelul pentru 5 minute.

Pune ouăle la fiert în apă rece şi când apa începe să fiarbă mai lasă-le 3-4 minute. Scurge apa şi pune apă rece peste ouă. Curăţă-le de coajă.

Între timp, într-un bol mare, pune frunzele de kale spălate şi rupte şi adaugă un sfert din dressing peste ele şi amestecă. Adaugă apoi crutoanele, puiul, prosciutto, sparanghel, restul de parmezan şi restul de dressing şi amestecă bine. Adaugă sare şi piper după gust,  aşează deasupra ouă-le tăiate în jumătate şi serveşte.

Sursa: https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/kale-caesar-salad-recipe-30977

Loading...