Salată Caesar. Reţeta lui Jamie Oliver

1 captura de ecran din 2019 05 10 la 16 57 30 png png

Salata Caesar este delicioasă, dar ştii ce o face şi mai delicioasă? Să laşi puiul la marinat peste noapte în suc de mere, ierburi şi condimente, care adaugă noi arome delicioase şi o textură incredibilă puiului. Trebuie să încerci această reţetă.

2,5 kg pui

1 căpăţână de usturoi Ulei de măsline 1 conservă de anşoa în ulei 1 legătură de pătrunjel 2 ardei iuţi uscaţi 1 lămâie 4 salate verzi 150 g ridichii 1 castravete 1 legătură cepşoară 150 g 400 g pâine Pentru marinată: 4 linguri de capere 4 linguri seminţe de fenicul 2 litri suc de mere 100 g sare 15 g cimbru 12 foi de dafin Pentru dressing: 50 g parmezan 1 linguriţă muştar 2 linguriţe sos Worcestershire 250 g iaurt grecesc 1 lămâie sare piper

Mod de prepare salata Caesar:

Pune o cratiţă mare la foc mediu şi aruncă seminţele de fenicul împreună cu caperele pentru 1 minute. Adaugă apoi sucul de mere, sarea, cimbrul şi foile de dafin. Sfărâmă ardeiul iute şi lasă să fiarbă. După ce a dat un clocot, opreşte focul şi adaugă 1 litru de apă rece şi lasă totul la răcit.

Folosind un cuţit ascuţit,  taie puiul şi adaugă-l în amestecul răcit. Acoperă şi lasă-l la frigider pentru cel puţin 12 ore, apoi scoate-l şi usucă-l cu un prosop de bucătărie.

Încinge cuptorul la 200 de grade. Taie pâinea în cubuleţe şi sparge căpăţâna de usturoi şi lasă-le deoparte.  Unge puiul cu ulei şi pune-l direct pe grătarul cuptorului cu pielea în sus, iar dedesub pune o tavă în care să se strângă zeama. Lasă-l la cuptor pentru 30 de minute, apoi redu temperatura la 160 de grade.

Adaugă pâinea şi usturoiul în tava pe care ai pus-o în cuptor şi în care s-a scurs zeama de la pui . Lasă totul 1 oră în cuptor până puiul este crocant şi gătit bine, având grijă să amesteci în tava cu crutoane. Lasă puiul la răcit pentru 30 de minute înainte să îl tai.

Între timp, scurge fileurile de anşoa şi aşează-le pe o farfurie. Taie pătrunjelul, taie fin un ardei iute şi pune totul peste fileurile de anşoa.

Pune jumătate de linguriţă de ulei de la anşoa peste fileuri, pătrunjel şi ardei şi apoi răzuieşte jumătate de lămâie şi stropeşte cu sucul ei ingredientele.

Pentru sosul Caesar, răzuieşte parmezanul într-un bol, adaugă muştarul, sosul Worcestershire şi iaurtul şi amestecă. Pune zeamă de lămâie şi 8 linguri de ulei de măsline. Asezonează şi dacă e nevoie, adaugă o linguriţă de apă.

Rupe frunzele de salată şi taie fin ridichiile, castravetele şi cepşoara şi pune totul într-un bol.

Adaugă jumătate din crutoan în salată şi jumătate din sosul Caesar şi amestecă. Foloseşte instrumentul de curăţat legume şi răzuieşte nişte fâşi de parmmezan.

Pune restul de crutoane şi puiul pe un platou şi du pe masă farfuria cu anşoa, bolul cu salată, puiul şi crutoanele, astfel încât fiecare să se servească, asamblându-şi singur salata Caesar.